Keresés...

Nyulat, tengerimalacot és degut simogathat a hétvégén

Húsvét előtti rendezvényre várják az érdeklődőket az állatvédők. A gyerekprogramok között lesz arc- és viaszfestés, kézműves-foglalkozás, állati fotózás, de a főszerepet a nyulak, mókusok, tengerimalacok, deguk, egerek és hörcsögök fogják játszani, melyeket simogatni is lehet majd.


A budapesti Fehérvári úton, a Temi Fővárosi Művelődési Házában vasárnap délelőtt 10 és délután 17 óra között megszervezett Rágcsálótavasz kisállat-simogató eseményt több állatvédő szervezet rendezi.

Az egyik célja, hogy mielőtt húsvétra nyulat vásárolnának, a szülők megismerjék, hogy mivel jár egy kisállat tartása, de a rendezvény természetesen a gyerekeknek szól. Így a programok között lesz lufihajtogatás, arc- és viaszfestés, kézművessarok, interaktív fejtörők, tombola és állati fotózás is. Emellett a gyerekek csíkos mókusokkal, csincsillákkal, degukkal, nyulakkal, tengerimalacokkal, egerekkel, hörcsögökkel és patkányokkal is ismerkedhetnek.

Mindemellett az, aki állattartásra adná a fejét, szakértő tanácsokat kaphat az állatorvosoktól vagy az állatvédő szervezetek – az Első Nyúlmentő Alapítvány, a Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület és Vegán Állatvédelem Egyesület – képviselőitől. Aki pedig nem bírja vasárnapig, az már most meghallgathatja, hogyan dorombol egy tengerimalac.



A Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesületről

 2011-ben fogalmazódott meg a gondolat: hiánypótló lenne egy egyesületet létrehozni, hogy szervezetként még többet tehessünk a rászoruló tengerimalacokért. 2012 januárjában tartottuk meg a Magyar Tengerimalac-védő Egyesület alakuló ülését. A Fővárosi Törvényszék 2012 októberében hivatalosan is bejegyezte egyesületünket. Ezzel hivatalosan is útjára indult hazánk ez idáig egyetlen, speciálisan tengerimalac-mentésre szakosodott „érdekvédelmi” szervezete. A civil kezdeményezés eredményeként jegyezhető fel, hogy egyre többen csatlakoztak/csatlakoznak hozzánk, így már több mint 550 kisállatnak találtunk valódi otthont és szerető családot. Főtevékenységünk: rossz, illetve helytelen körülmények között tartott, kidobott (erdőbe, kukába, utcára, szeméttelepre) vagy leadott tengerimalacok mentése, rehabilitációja, szocializációja, majd kis védenceink felelősségteljes gazdikhoz való eljuttatása.Nem kevésbé fontos vállalásunk a tengerimalacok tartásában kevésbé járatos gazdik szakmailag korrekt információkhoz juttatása a helyes tartási körülményekre – élőhely kialakítása, táplálás, higiénia stb. – vonatkozóan.
 
Elejére!