Keresés...

Életmentő adomány

Defibrillátort ajándékozott az egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjának egy helyi vállalkozás. Az intézmény még további hármat vásárol.


A Debreceni Egyetemen félévente ötezer hallgató iratkozik be testnevelés órákra és edzésekre. Az Oktatóközpontot is működtető Sporttudományi Koordinációs Intézet vezetője szerint az egyre bővülő infrastrukturális háttér mellett a biztonság is rendkívül fontos.

  "Az utóbbi években egyre többször lehet hallani a hirtelen szívhalálról sportolók körében, azt viszont mind a mai napig nem tudják az orvosok, hogy mi okozza. Egy nemrég készült kutatás annyit állapított meg, hogy az esetek nyolcvan százalékában kamrai fibrilláció vezetett a tragédiához. Emiatt létfontosságú egy ilyen berendezés, hiszen segítségével egy laikus is életet menthet a mentők kiérkezése előtt" – tájékoztatott Balogh László, a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója.

A félautomata berendezést a társadalmi szerepvállalás jegyében, családi indíttatásból adományozta a Sporttudományi Oktatóközpontnak a debreceni Szalóki Gold Kft.

  "A kisfiam 2014 óta futballozik a Debreceni Labdarúgó Akadémián, edzőjét, Lente Lajost kerestem meg először. Ő az egyetem testnevelő tanára is egyben, vele közösen döntöttünk arról, hogy a nemrég átadott Oktatóközpont számára lenne talán a leghasznosabb egy defibrillátor" – mondta Szalóki Gábor ügyvezető igazgató.

A Debreceni Egyetem további három defibrillátort szerez be a közeljövőben, így rövid időn belül lesz életmentő készülék minden campuson, ahol sporttevékenység folyik.




 
Elejére!