- Gyakorlati műhelymunka kóstolóval, receptekkel…
A téli hónapokban különösen fontos szerepe lehet táplálkozásunkban a különböző gabonák, magvak csíráztatásának, akár az ünnepekhez kapcsolódóan is. A Luca búzát például december 13-ától csíráztathatjuk és a "mágikus" folyamat Karácsonyra választ adhat sok mindenre... hogy mire, ezt a helyszínen tudhatják meg a jelentkezők. Egyben karácsonyi asztalunk díszévé válhat a zöldellő csíratál, de ajándékba is adhatjuk. Bátorításul a Luca búza neveléshez a résztvevők tőlünk is kapnak egy kis csomagot ajándékba. És lehet még tucatnyi magocskát is nyerni majd a "csíra íz-kvízben" résztvevőknek 😊
A növényi csíráztatás jelentősége egyre nő: tabletták, vitaminok helyett pár forintból elkészíthetők, ám sokan számolnak be arról, hogy szorgos munkájuk vagy sikerül, vagy nem. Segítünk tájékozódni:
- ezernyi mag közül milyen célra melyiket válasszuk, a piacon, vagy kizárólag bio boltban vegyünk?
- mely termékek garantáltan vegyszermentesek?
- mely magvak, mely körülmények között csíráztathatók sikeresen?
- melyik növény csírája, mely ételhez illeszkedik?
- milyen hatásúak a búzafű és egyéb gabona turmixok?
Nem csak beszélünk minderről, hanem vacsorára elkészítjük, megkóstoljuk a szendvicsekre, müzlikbe ajánlott csírákat, majd iszunk rá egy búzafű turmixot is.
Ezen túlmenően, a műhelymunkát vezető F. Nagy Zsuzsanna tanácsokat ad ahhoz is, miként törekedhetünk a konyhai eszközök, tisztítószerek, vegyi anyagok gondos megválasztásával arra, hogy ne veszélyeztessük az esetleg nagy gonddal elkészített és beszerzett ÉLelmiszereink minőségét, azaz saját és családunk EGÉSZségét!
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Facebook: https://www.facebook.com/events/1210413662352682/
Jelentkezés: iroda@ecolinst.hu