Keresés...

Talaj - élet - élelem

2015-ben zajlott a Talaj Nemzetközi Éve. Földünk valamennyi térségében nyilvánvalóvá vált, hogy az életünk és táplálékunk alapját jelentő környezeti elem kimerülőben van, mely folyamat veszélyezteti a jelen és a jövő nemzedék életfeltételeit. A talajerő egyoldalú kihasználása helyett a talajmegújító termelési formák és eljárások minél szélesebb körű alkalmazása nyújtja a megoldás lehetőségét. Szükség van arra,  hogy felelősen bánjunk a jelenleg rendelkezésünkre álló termőfölddel, hogy bonyolult rendszerének megismertetésén túl megtanítsuk a talajmegújító fogásokat, minden korosztály számára.


Az Ökológiai Intézet Alapítván 2016. január 22-én (pénteken), 9-16 óra között képzést (nem akkreditált) szervez elsősorban általános- és középiskolás fiatalokat tanító pedagógusok részére azzal a céllal, hogy a talaj élettel kapcsolatos gyakorlati ismeretekkel és módszertani ötletekkel segíthessék munkájukat. Együttműködő partnerünk, a Pannon-tenger Múzeum, mellyel közös szervezésben a Talaj Évében kiállítást, konferenciát szerveztünk:
https://www.facebook.com/media/set/set=a.1201262996555593.1073741866.590800450935187&type=3, http://pannontenger.hu/kiallitasok/az-elteto-talaj/. Ezeknek is köszönhetően a képzésen résztvevők időszerű szakmai információkat és olyan tevékenységi formákat ismerhetnek meg, melyek tovább segíthetik a téma iránti érzékenyítést.


Tematika

Talajtani ismeretek – másképp: Spéder Ferenc, geográfus, talajvédelmi szakelőadó
Éltető talaj – talajmegújító eljárások élményalapú ismeretátadási lehetőségei: F. Nagy Zsuzsanna, tanító, fogyasztóvédelmi szakelőadó
Termékeny képzelet: lássuk, tudjuk, tegyük!  A kreativitást fejlesztő talaj: Berentés Ágnes, geológus, geográfus

A résztvevők tanúsítványt, illetve a TALAJ – ÉLET – ÉLELEM című, januárban meghirdetendő alkotói pályázatra 12-18 év közötti fiatalokat mentorálók kreatív készletet kapnak (földfestékek, természetes anyagok) a pályamunka benyújtásának segítése érdekében.

Képzés helyszíne: Miskolc, Pannon-tenger Múzeum, Miskolc, Görgey utca 28.
Jelentkezési határidő: 2016. január 15. (péntek)
Támogató: Vidékfejlesztési Minisztérium, Zöld Forrás
Jelentkezés a „Talaj-élet-élelem” című továbbképzésre (Miskolc, 2016. január 22.)

Jelentkező adatai:
Név:
Cím:
E-mail:  
Telefon:
Oktatási intézmény, vagy szervezet neve:
Jelentkező által elérni kívánt korosztály:


A képzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, kérjük az érdeklődőket e-mailban jelentkezzenek:iroda@ecolinst.hu
További információ: 70/600-2852



 
Elejére!