Keresés...

Az ország kedvencei

Elhagyhatták az inkubátort és már az első családi fotók is elkészültek a négyes ikrekről. A "debreceni négyesről" az elmúlt napokban több mint száz beszámoló született és különleges látogatók is érkeztek.


Óriási sajtóérdeklődés övezi a Boda-ikreket, akik múlt héten születtek a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. A négyes ikrek születéséről a legnagyobb hírcsatornák is beszámoltak. Összesen több mint harminc helyi és országos televízió, rádió, weboldal és újságadott hírt a három kislány és a kisfiú érkezéséről. Többek közt a M1 Híradója, az Index és a HVG is megosztotta az örömhírt, a Tv2 Mokka című műsora pedig ma reggel élőben kapcsolta a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáját.

A boldog szülők ma először mutatták meg Jázmint, Flórát, Boglárkát és Istvánt.

"A kicsik csak egy napig voltak az intenzíven és olyan szépen fejlődnek, hogy már nincs szükség az inkubátorra. Most egy eggyel alacsonyabb fokozatú megfigyelőbe kerültek, ahol már többet lehetünk együtt" – számolt be a jó hírekről az édesanya, Boda Beáta, aki első alkalommal szólalt meg azóta, hogy az ikrek érkezésének híre bejárta az országot.

Az anyuka arról is beszélt, hogy a császármetszés utáni első nap volt a legnehezebb a számára, de most már ő is jól van. A klinika munkatársainak tanácsaira azonban még mindig nagy szüksége van.

"A férjemmel együtt még most kezdjük gyakorolni a szülői szerepet. Az orvosoktól és nővérektől nagyon sok segítséget kapunk, ha ők nem lennének, lehet már „kiszaladtunk volna a világból” – fogalmaz a fiatal anyuka.

A négyes ikreknek az egész ország örül. Múlt pénteken Orbán Viktor kereste fel a klinikát, hogy személyesen gratuláljon a csöppségek szüleinek és elismerését fejezzze ki az intézmény munkatársainak. A miniszterelnököt a Gyermekklinika igazgatója, Balla György és Póka Róbert, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika vezetője fogadta és kalauzolta körbe a Koraszülött Intenzív Osztályon. Erről a miniszterelnök közösségi oldalán számolt be.

Ma délben pedig Papp László, Debrecen polgármestere és Széles Diána alpolgármester látogatták meg a családot: kétszázezer forintos támogatást nyújtottak át a szülőknek, és ígéretet tettek rá, hogy jövőben is minden segítséget megadnak a gyerekek neveléséhez.

A hatfősre bővült családnak a Facebookon is rengetegen gratuláltak, a négyes ikrekről szóló posztokat eddig több tízezren lájkolták és osztották meg.

Elhagyhatták az inkubátort és már az első családi fotók is elkészültek a négyes ikrekről. A "debreceni négyesről" az elmúlt napokban több mint száz beszámoló született és különleges látogatók is érkeztek.


 
Elejére!