Keresés...

Nemzetközi együttműködések a virtuális térben!

2015. december 3-án történelmi pillanatnak lehettünk részesei: virtuális partnerkereső szemináriumot szervezett a Tempus Közalapítvány. A világhálón rengeteg partnerkereső adatbázis létezik, ugyanakkor egyre népszerűbbek a virtuális partnerkereső szemináriumok is. A virtuális térbe szervezett események a pályázók számára a fizikai korlátok legyőzésével teremtenek lehetőséget a nemzetközi színtéren való kapcsolatépítésre, egymás projektterveinek és céljainak megismerésére.


A rendezvények célja, hogy az egymás számára még ismeretlen, ám hasonló célokkal tevékenykedő oktatási intézmények, civil és for-profit vállalkozások megtalálják egymást – sikeres ismerkedés után a pályázók közösen dolgozzák ki projekttervüket, amit egy jól megírt pályázat esetén közösen tudnak megvalósítani.

Az általunk szervezett eseményen 44 külföldi és 12 hazai intézmény vett részt, a rendezvény alatt több mint 100 intézményi munkatárs lépett be a virtuális térbe és kommunikált egymással, akiktől rengeteg pozitív visszajelzés érkezett hozzánk!  A partnerkeresésre érdemes minél nagyobb hangsúlyt fektetni, ezt mutatja be animációs filmünk, melyet a rendezvényre készítettünk pályázóinknak.

Pályázatok beadási határideje:
Mobilitási projektek – 2016. február 2.
Stratégiai partnerségek – 2016. március 31.

További partnerkeresési lehetőségek:
TKA honlapján: http://tka.hu/partnersearch
eTwinning: https://www.etwinning.net/en/pub/index.htm
School Education Gateway: http://www.schooleducationgateway.eu/en/pub/index.htm



 
Elejére!