Keresés...

Mert adni jó!

A karácsonyi készülődés részeként adománygyűjtést szerveztek a Bölcsészettudományi Kar Andragógia szakos hallgatói az egyetemen.


A Főépület első emeletén már november vége óta könyvfenyőfa hirdette egy az Andragógia Tanszék karácsonyi programját, az AnDragógia eVENT-et.

Négy évvel ezelőtt a hallgatók és oktatók közösen találták ki, hogy az ünnep közeledtél kicsit a karácsonyra készülve és a dolgos hétköznapokat lezárva egy közös délután keretében idézik fel az év legszebb emlékeit. A rendezvényen karácsonyi dekoráció, díszek készítése mellett, sütikupán mérték össze tudásukat a hallgatók.

- Közel két hónapja készültünk a programra, egy remek szervezői csapat kovácsolódott össze az évfolyamokból. Minden évben fontos az oktatók és a hallgatók számára az AnDragógia eVENT. Egyre több alumni hallgató is ellátogat a rendezvényre, amely remek lehetőség arra, hogy az oktatók, a jelenlegi hallgatók az öregdiákokkal is találkozzanak - mondta Mászlai Olga mesterszakos andragógus hallgató.

A program egyik különleges eleme volt idén, hogy a hallgatók az oktatókkal közösen adománygyűjtés szervezetek a Reménysugár Gyermekotthon lakói számára.

  "Az adományozás, mint programelem azért hasznos, mert a hallgatók szociális érzékenysége és egyéb ilyen irányú készségeik fejlődnek. Az andragógusok többek között szervezéssel foglalkoznak és az adománygyűjtés egy kiváló gyakorlati terepet jelentett számukra. Nem csak a gyűjtést, hanem a csomagolást és az átadást is ők szervezték" – emelte ki Márkus Edina, a tanszék egyetemi adjunktusa.

December 17-én az összegyűlt édességeket, könyveket, játékokat, plüssöket ajándékcsomagokba rendezve adták át a tanszék képviselői az intézmény vezetőjének és a gyerekeknek.

  "Minden felajánlást szeretettel fogadunk, a gyerekek nagyon örülnek az ajándékoknak. Az utóbbi időben elterjedt, hogy élményt is adnak az adományozók a gyerekeknek, akik így olyan helyekre is eljutnak, ahova nehezen tudnának, így ezek a programok jutalomként is szolgálnak" - fogalmazott az átadón Stefán Györgyné, a Reménysugár Gyermekotthon intézményvezetője.

A program sikerességéhez az is hozzájárult, hogy az alumni hallgatók is segítették a jelenlegi hallgatók adománygyűjtését.







 
Elejére!